Maie Kukk ja Ramsi 2

XIII eesti hobuse päev tõi 12.augustil taas Kurgjale, Carl Robert Jakobsoni Talumuuseumisse nii eesti hobuse sõpru, aretajaid, ratsutajaid kui ka peresid lastega. Eesti hobuse päeva eesmärk on pakkuda esmast võistluskogemust noortele hobustele ja ratsanikele, kes saavad just Carl Robert Jakobsoni talumuuseumist tuult tiibadesse. 
Mis on eesti hobuse päevas nii erilist? Selle päeva teeb eriliseks just see, et terve päeva raames on areenil ainult eesti tõugu hobused. Võiks öelda, et see on ainulaadne kogu maailmas! Meie põline uhkus ja kaaslane.

Maie Kukk ja Ramsi3 Linnutaja Kurgjal Eston Sellu Kurgjal
 Maie, Ramsi ja Marika  Linnutajad tervitamas  Eston Sellu ja Annabel


11:30 alustas eesti hobuse päeva meie tuntud aretaja ja maaelu edendaja Maie Kukk, kes tudvustas traditsioonilist loogarakendit eesti hobusel RAMSI 4178 E. Keskpäeval tervitas Linnutaja mäng osalejaid, millele järgnesid tervitussõnad ESH’i aretusspetsialisti Andres Kallaste ja professor Jaanus Remme poolt. Jaanus on eesti hobuse aretaja ning rahvusvaheliselt kõrgelt tunnustatud molekulaarbioloog. Loomulikult oli tervitusi jagama tulnud ka eesti tõugu hobune, sel korral kolme aastane täkk ESTON SELLU (i.Elton 751 E, e.RIVANERA 4544 E), aretaja Jaanus Remme. Eston Sellut esitles nii käekõrva, kui ratsa Annabel Piiritalu.

Päev jätkus takistussõiduga, mis meelitas pealtvaatajaid areeni äärde. 

Elina Pähkel ja Anna Brigitta Medvedski ja Azarov Kristina Lagrekül ja Teemant
Elina Pähkel ja Anna 50-60cm võitja.                        Brigitta Medvedski ja Azarov parim 4 aastane.         Kristina Lagrekül j Teemant parim 5 aastane


Takistussõidu 50-60cm puhtusele kiirusele võitis Eneli Pähkel hobusel ANNA (i.Aiken 788 E, e.VÄLE 3983 E), aretja Maarika Vahter. Teisele kohale sõitsid end Victoria Medvedski ja RUTALI (i.Rall 729 E, e. Ruta 3933 E), aretaja OÜ Probil. Üldarvestuse kolmas koht ja parim nelja aastaste arvestuses Brigitta Medvedski ja AZAROV (i.Arell 822 E, e.Agnes), aretaja Ristitee Talu. Neljas koht Sirelin Jürjens ja RUTS 868 E (i.Rotser 742 E, e.Ana 3948 E), aretaja Temmo Toll. Viiendale kohale platseerusid Brigitta Medvedski ja RATTUS (i. Raksel 725 E, e.Rüü 4031 E), aretaja Silver Visnapuu, Alakonnu Talu. 

70 80cm võitjad Kurgja 2023

Takistussõidu 70-80cm tõusva raskusega võitsid Brigitta Medvedski ja RATTUS (i. Raksel 725 E, e.Rüü 4031 E), aretaja Silver Visnapuu, Alakonnu Talu.
Teisele kohale jäid napilt Eneli Pähkel ja ANNA (i.Aiken 788 E, e.VÄLE 3983 E), aretja Maarika Vahter.
Kolmandaks platseerusid Kati Meigo ja RUTS 868 E (i.Rotser 742 E, e.Ana 3948 E), aretaja Temmo Toll. 
Neljandale kohale sõitsid end Victoria Medvedski ja RUTALI (i.Rall 729 E, e. Ruta 3933 E), aretaja OÜ Probil. 
Viienda koha saavutasid Kene Sireli ja ALFA 4284 E (i.Ambur 784 E, e.Tiki 3769 E), aretaja Sirje Põldaru. 

Kristina Lagrekül ja Tobias

Hüppevõimsuse traditsioonilks on saanud võitjale takistus, sel korral viisid omale uue takistuse koju Kristina Lagrekül ja Tobias. 

Takistussõidu hüppevõimsuse ja võitsid Kristina Lagrekül ja TOBIAS (i.Trevor 739 E, e.Annabelle 4135 E), aretaja Sirje Viljamaa. 
Teist kuni neljandat kohta jäid jagama Kati Meigo ja RUTS, Brigitta Medvedski ja RATTUS ning Victoria Medvedski ja RUTALI.                                                               Viies koht Eneli Pähkel ja ANNA. 

Koolisõitu demonstreeris Kati Meigo tunnustatud sugutäkul RUTS 868 E ning koolisõitu kommenteeris ja tutvustas peakohtunik Milja Ardla. 

Käes oli aeg haarata ratsmed kõige väiksematel, sest kaua oodatud kepphobuste võistluse aeg oli käes. Rõõm oli taaskord tõdeda, et kõik need pisikesed, kes täna startisid kepphobustel unistavad ka päris oma eesti hobusest. Siit see hobusepisik alguse saabki ja nii kasvatame endale tulevikku koos eesti hobusega. 

Mette Lisandra Steven 
Mette Särev ja Välkkiir Lisandra Simbra Steven Kooster

 

Kõige nooremate 3-5a. arvestuses võitis Mette Särev ratsul Välkkiir, teisele kohale kihutasid end Henri Ragnar Männik ja Kelli, kolmandaks sõitsid end Maian Sepp ja Ratsu. 
6-10a. Arvestuses võitis Lisandra Simbra ratsul Loora, teisele kohale sõitsid end Sofia Kooster ja Lilli, ning kolmandale kohale platseerusid Arabella Klandorf ja Tembra. 

11-14a. arvestuses oli sel korral üks võidukas võistluspaar, Steven Kooser ratsul. 


Suur tänu ja sügav kummardus: 

Peasponsor HAAGE VESI💦  ja Key Kunman
Peakohtunik Milja Ardla, rajameister Teet Juul, sekretär Merilin Meri. 
Maie Kukk, Jaanus Remme ja Annabel Piiritalu.
Abilised: Katrin Kask, Liina Lasn, Mirje Särev, Sibelle Teeääre, Andres Kallaste 

Aitäh võõrustamise eest C.R. Jakobsoni Talumuuseumile, Taivo Esula, Inge Sipelga, Marika Alenik ja Malevlased. 

Eesti hobuse päev oli nii nagu alati- tegevust täis ja sooja südamega korraldatud. Veel kord suured tänud osalejatele, võõrustajatele ja abilistele.

Kohtumiseni järgmisel aastal 10.augustil!

TULEMUSED