Kati Raidma Maila Kukk Maie Kukk ja Aili Kirst 8jaanuar2016 EHS uusaastapeoEesti Hobusekasvatajate Seltsi liikmed tähistasid järjekordse teguderohke aasta möödumist 8.jaanauri õhtul. Talveseminari järgselt koguneti Klaara-Manni seminari-ja puhkekeskusesse, ligi üheksakümne hobusekasvatajaga ühinesid mitmed koostööpartnerid. Esmalt kuulati Kati-Saara Vatmanni ja Kalmer Visnapuu sulest valminud hobuinimeste aukoodeksit.Jõudu-jaksu tegudesse  soovis Eesti Põllumajandusmuuseumi direktriss Merli Sild. Ohustatud tõugude ja meie pärandkultuuri säilitamiseks tehtu eest tänas hobusekasvatajaid  Käde Kalamees Eesti Maakarja Seltsist. Raul Rosenberg (MES) andis edasi sõnumi parimate tunnustamisest, põllu-ja taimekasvatajate kõrval võiksid olla ka hobusekasvatajad. Sellist ideed toetas Marti Hääl Hobumajanduse Liidust. Tori hobuse kasvataja Aldo Vaan andis edasi Lihaveisekasvatajate Seltsi parimad soovid. EHS-i haruseltside poolt tunnustati aasta tegijaid - hobusekasvatajaid, kes oma tegudega on kaasa aidanud tõu käekäigule. Eesti hobuse kasvatajad tunnustasid MAILA KUKKE, kes on sihikindlalt toonud esile eesti hobust- mitmekülgset võistlushobust ja laste lemmikut. Treenerina on ta tõestanud, et eesti hobune ongi takistussõidus parim Eestis sündinud poniklassi hobune. Seda tõestasid Kati Raidma ja Ralf oma võistlustulemustega.
Fotod: Liina Lasn, Katrin Tõruvere

Tori hobuse kasvatajatest on järjekindlaim ja järjepidevaimalt tõu säilimise heaks tegusid teinud ESTER ADER. On see olnud siis hobuste katsetamisel rakendis, noorhobuste konkurssidel või näitustel.

Eesti raskeveohobuse kasvatajatest on üks mees jõudnud teistest enam- korraldada koostöös RMK-ga hobumetsatöö päeva, kinkinud idee teha teoks EHS-i lipp, korraldanud suures osas XXI eesti raskeveohobuste päeva ja palju muud.
Haruseltsi liikmed tänasid ENNU TŚERNJAVSKIT.

 

 

Trakeeni hobuse konkurentsivõimet tõestas 2015.aasta Tallinn International Horse Showl säravate sõitudega KAIRI DRÄBTSINSKAJA. Alavõit saavutati noorel trakeeni hobusel üle kolmekümne konkurendi üle, neist neljandikul olid hobused Zangersheide kasvanduse põlvnemisega.

 

 

Araabia täisvereline hobune on ennast järjest enam tõestanud Eestis näitustel, kestvusratsutamisel. Tõupäevad on põnevad ja toovad alati rohkelt rahvusvahelist kogemust. Aktiivse ja jäägitu pühendumise eest iidse tõu heaks võttis seltsikaaslaste südamliku tänu vastu ASTRA NILK.

 

Ühtlasi õnnitleti peol EHS-i möödunud aasta juubilare. Astra Nilk tänas kaasteelisi ja soovis kõigile paremat uut 2016.aastat. Peo traditsiooniline osa oli Kalju Laiapea luule hobustest ja tegijatest. Ansambel Viiser tantsitas pidulisi uude päeva ja andis hoogu 2016. aasta tegudessegi.