Läinud nädalal, 14.märtsil toimus Kurgjal „Eesti Hobuse Päev 2013“ korraldamise koosolek. Paika sai pandud augustikuised, nagu ka eelnevatel aastatel, kuupäevad 10. ja 11. Kahepäevane on üritus eeskätt seetõttu, et ka tänavune Vabariiklik Noorhobuste ülevaatus toimub Kurgjal. Plaanis on alustada 10.augustil kell 10.00 mõõtmistega, 11.00 täkkude hindamise, vabahüpete ja parima täku väljakuulutamisega.
Seejärel, väikese pausi ajal demonstreeritakse Eesti tõugu hobuseid tööd tegemas, tutvustatakse huvilistele erinevaid hobutööriistu. Jätkatakse kell 14.30 märade hindamise ja vabahüpetega ning päev lõpetatakse parima noormära väljakuulutamisega.

 

Järgmisel päeval, 11.augustil algab üritus samuti hommikul kell 10.00, sedakorda  koolisõiduvõistlustega, kavas on kaks programmi. Eesti Hobuse Päeva pidulik avamine ja näitus-šhow algus on kell 13.00. Nii nagu varasematelgi aastatel on päeva jooksul avatud erinevad töötoad ja kirbuturg ning koos giidiga on võimalik tutvuda muuseumis väljapandud hobutööriistadega. Võistluspäev jätkub takistussõiduvõistlustega kell 14.00 70cm kõrguse parkuuri ja 16.00 Derbyga – takistussõit kõrgusega kuni 80cm. Päeva nael, rakendisõit alustab orienteeruvalt kell 17.00 ja ka lõpetab selleaastase võistluspäeva.