Internetiportaal Delfi edastas 04. jaanuaril „Märjamaa Nädalalehe“ info üritusest Lapsed saani. Kuigi aeti segamini mõned ürituse ja hobusetõugudega seotud asjaolud on lõppkokkuvõtteks ikkagi tore lugeda seltsi liikmete tegemistest.

FOTOL: Ettevõtmisega olid seotud kaheaastane linnukoer (pointer) Misty, 17aastane tori mära Hille, Haiba asenduskodu pere, ristandmära Doona (15a), tori mära Valuuta (6a) ja külalisena (talus pidamisel) laiguline Irish cob mära Sunshine (9a). Esiplaanil on tema väga julge varss Thunder. Vabatahtlikud abilised ürituse läbiviimisel olid Jane Alesmaa, Grethe Masing ja poeg Ivo.

Eesti hobuste kasvatajad võõrustasid lastekodulapsi

Eesti Hobusekasvatajate Selts korraldas 27. detsembril üle-eestilise heategevusliku aktsiooni asenduskodude lastele "Lapsed saani". Üks vastuvõtjatest oli ka Märjamaa valla Paisumaa külas elav Lilian Masing.

„Kuna Rapla maakonnas on lastekodusid vähem kui hobusekasvatajaid, leidsin endale külalised Harjumaalt Haiba asenduskodust. Pädara-Uuetoa tallu tulid külla 16 last ja neli kasvatajat. Kavas oli saani- ja ratsasõit, süütasime lõkke ja jõime õues teed. Sulailmaga oli tore lumesõda pidada, sellest võttis innukalt osa ka meie linnukoer," rääkis perenaine.

„Meil olid seekord kaasas väiksemad lapsed, kes olid õues müttamisest pärast nii väsinud, et magasid tagasi jõudes kohe pikalt. See oli tore käik. Aitäh perenaisele!" ütles Haiba lastekodu juhataja Sirje Just. „Minul oli ka tore. Tahame sellise ettevõtmise traditsiooniks muuta," sõnas Lilian Masing.

Ta lisas, et heategevusliku ürituse mõte idanes nö alt üles: selle pakkusid välja seltsi lihtliikmed, millega juhid kenasti haakusid. Heategevuse kaudu sooviti parandada ka Eesti Hobusekasvatajate Seltsi kuvandit, mida on varjutanud meediaski kajastust leidnud probleemid. Samuti sooviti tutvustada tori hobuseid, mida seltsi liikmed kasvatavad.