Reedel, 13.juuni selgusid Toris parimad kahe aastased tori tõugu hobused. Üleriigilistele jõudluskatsetele oli kutsutud ligi 20 noorhobust. Toimus hobuste esitus käekõrval, vabaliikumises ja vabahüppetel.
Hobuseid hindas komisjon koosseisus Olev Saveli, Eero Agarmaa ja Enn Ehastu. Vaata lõpp-protokolli.


Igal aastal hinnatakse Toris parimaid tori tõugu hobuseid. Osavõtjaid oli lisaks Tori Hobusekasvanduse ja Andres Kallaste Hobusekasvandusele veel Tartumaalt, Jõgevamaalt, Raplamaalt, Viljandimaalt ja Järvamaalt.

Parimad tori tõugu noore täku ja mära tiitli saavutasid Andres Kallaste kasvatatud täkk Aachen ja mära Aphrodite, mõlemad põlvnevad tori täkust Arhippos 13 535 T.

Eraldi auhinnati trakeeni või holsteini täkkudest põlvnevaid hobuseid ning selles konkurentsis oli parim Mall Normanni kasvatatud Power Point , isa trakeeni täkk Palladium.

Kõige rohkem oli kutsutud üleriigilisele konkursile Tori Hobusekasvanduse hobuseid ning noor mära Prelamee , kes esindab Mimi-Lee perekonda, krooniti reservvõitjaks.

Hobuseid hinnati käekõrval esitades, vabaliikumise ja vabahüpetel. Üleriigilise konkursi eesmärk oli aidata teha aretajal valikut ning eelistusi aretustöös ning esitada tunnustamiseks noori tori tõugu täkke.

Parimaid hobuse esitajaid auhindas ratsatarvete kauplus Dietz ning publiku tunnustuse ja auhinnatud said Gerda Alekand, Marite Mitt ja Andrus Kallaste.

Eesti Tõuloomakasvatajate Liidu poolt andis Olev Saveli üle tori hobuse kasvataja auhinna osaühingule Konuvere Tall.