Kristi Kõiv ja KeitEHS karikasarja kahel etapil ja finaalvõistlusel Toris toimusid tori hobustele igal võistluspäeval  3 arvestust. Noorte hobuste võistlusareenile toomiseks oli hooajal kaks võimalust, parkuur 4-5 aastastele hobustele 80 cm kõrgusel ja 90 cm parkuur 4...6 aastastele hobustele. Vanematele hobustele oli kavas 100 cm parkuur, finaalis oli selle ala kõrgus 110 cm juures. Takistussõitudes tuli noorhobuste arvestustes kahekordseks karikasarja võitjaks Kristi Kõiv tori hobusega Keit. Keit on viie aastane tori hobune, põlvnemiselt trakeeni tõugu täku Kateris järglane, aretaja on Ago Libek ning omanik Raul Lehtla. Eraldi esiletõstmist on väärt tori täkkudega võistlemine. Üheks tõu etaloniks on kujunemas tori täkk Portland 13 873 T, sünd 2013, isa President 13 755 T, aretaja Kalju Laiapea ja omanik Kristi Reimann. Portlandi viis pikupüüdvate esitusteni takistussõidus Hannaliisa Jöffert ja koolisõidus Riin-Ingre Saare. Teine, samuti tõuraamatu universaalse suuna (TA) esindaja, oli takistussõidus viie aastane täkk Achtung 13 843 T, kes on tumeraudja täku Aachen 13 739 T järglane, aretaja ja omanik Andres Kallaste. Tori hobuste karikasarjas on järjest kaheksal aastal edukalt auhinnakohalisi sõite teinud Kirsika Neimla. Kahel viimasel aastal on tema võistlusratsuks tori mära Eufooria, trakeeni tõugu täku Escalero järglane, kelle aretaja on Elle Mässak ja omanik võistleja ise. Eufooriaga tehti edukaid starte nii takistus kui koolisõidus. 100 cm (finaal 110 cm) parkuuris oli võitjapaar Gea Kiudorf ja Lamborghini, võistlusratsu on Pärna talu tori täku Luxus 13 693 T järglane. Kõige arvukamalt oligi sellel alal Hillar Kaldi Pärna talu ratsutajate starte. Põrgu Karikal häid emotsioone pakkunud hobuste kõrgushüppes jagas võitu tori hobusega Lucullus Marko Villemson Pärna Ratsaspordiklubist, koos jõuti 180 cm kõrguse takistuse ületamiseni. 100 cm parkuuris said üldarvestuses teise koha Reimo Karus temale kuuluva hobusega Opadi, hobune on paljude lemmiku, täku Konuvere Talli tori täku Opaal 13 697 T järglane. Kolmas koht kuulub finaalis tubli esituse teinud Mari Talinurmele Calvinil. Nii Opadi kui Calvini aretaja on Andres Kallaste. Finaalvõistluste korraldaja, Pärnumaa Ratsaspordiklubi, toetas parimate tori tõugu hobuste esitusi aladel eriauhinnaga. Edetabel takistussõitudes.


Koolisõiduvõistlused said alguse traditsiooniliselt Säreverest, Järvamaa Kutsehariduskeskuse ratsaväljakul juuni alguses, seejärel oldi suurel areenil kõrvuti Eesti parimate koolisõidunoorhobustega Perilas ja finaalvõistluste võõrustaja oli Piira Tall. Esikolmiku järjestus skeemis A - võitja Kadri Kullerkupp tori hobusel Pipar (isa Preester 13 603 T), hobuse aretaja ja omanik Kalmer Visnapuu, teise koha karika võttis vastu Riin Ingre Saare Portlandiga ja kolmas koht kuulub läbi võistlussarja esikolmiku kohtadele sõitnud võistluspaarile Kirsika Neimla ja Eufooria. Koolisõidus LK skeemis võistles kokku kaheksa võistluspaari ja tehti 10 starti, kahel etapil osalesid Tiina Kuusmann A Epicuros HL-il ja Anett Jaadla Fetta-Fuksiinel. Võitjakarikas kuulub Tiina Kuusmannile A Epicuros HL-il, hobune on sündinud Soomes ja imporditud Eestisse, tema omanik on Birgit Pulk. Hõbedane Fetta-Fuksiine aga on sündinud Lääne-Virumaal, tema aretaja on Sirje Kornel ja omanik võistleja Anett Jaadla. Kolmanda auhinna tulemus kuulub Maian Kesküllile, kes võistles I etapil võidukalt Tori Hobusekasvanduses sündinud tori märaga Luuna.
Pildil:  A skeemi võitja Kadri Kullerkupp raudjal tori hobusel Pipar, Maarja Malm eesti hobusel Albus ja Kaisa Kajo araabia täisverelisel hobusel Amuraaž. Foto K.Sepp
Täname osalejaid- aretajaid, hobuse omanikke, treenereid, võistlejaid, korraldajaid ja toetajaid!
Koolisõiduvõistluste edetabel.

Pildigalerii Põrgu Karikal toimunud finaalvõistlustelt

     
     
     
KOOLISÕIDUVÕISLUSTELT PIIRA TALLIS: