Parabellum324.märtsil kogunes trakeeni hobuse kasvatajaid ja võistlejaid Heimtali hobusekasvanduse maneeži, vaatama noori trakeeni tõugu täkke vabahüpetel ning tegema valikuid tõuaretustöö jätkamiseks. Esitati kuut täkku, viis Heimtali Hobusekasvandusest - Polyfon, Arlich, Patron, Patriarh, Parabellum,ning üks noor musta värvusega täkk Fabious JS Jane Uibopuu ja Simon Sollilt. 

Trakeenikasvatajate aastakoosolek toimus Viljandis, hotelli Centrum konverentsisaalis. Esmalt tutvustas Johanna Grotell, Soome Trakeenikasvatajate Ühingu juhataja, trakeeni hobuse aretust ja olukorda Soomes. Soomes on 1,5 korda rohkem trakeene kui Eestis, 540 365 vastu, kuid trakeeni varssu sünd jääb aastas kuni viie varsa piiridesse. Soomesse on imporditud trakeene peamiselt Saksamaalt, Taanist, Leedust ja Eestist. Huvist Eesti trakeeni hobuste vastu on ülelahe-trakeenikasvatajad planeerimas suuremat külastust Eestisse sügisel.

Aastakoosolekul otsustati suuremaid trakeenide näituseid korraldada kaks, üks Harjumaal ja teine, üleriigiline konkurss 22.september Heimtali Hobusekasvanduses. Aastakoosoleku keskne teema oli jätkuvalt täkkudest. Veel on võimalik Seltsi liikmetel kasutada seemenduseks külmutatud tõumaterjali, tasudes mära tiinestumisel. Müügisolevate täkkude infot küsige huvi korral See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. Trakeeni täkkude nimekirjaga tutuge SIIN.

 

Arlich5

Arlich s.2012 (i: Peron)

FabiousJS1

Fabijus s.2015 (i: Preston)

FabiousJS6

Fabijus s.2015 (i: Preston)

Parabellum1

Parabellum s. 2014 (i: Aristokraat)

Patriarh4

Patriarh s. 2013 (i: Preston)

Patron hyppel

Patron s. 2013 (i: Preston)

Patron6

Patron s. 2013 (i: Preston)