Kolgakülas 02.08.2008.a. Hüppel parim eesti tõugu mära Vigri, kasvataja Roomet Vahtras02.augustil 2008.a. toimunud Kolgaküla Hobupäev tõi kokku häid hobuseid ja uusi ning vanu hobusekasvatajaid, põhiliselt Harjumaalt ja Virumaalt.
Jõudluskatsetel hinnati hobuseid, esitleti voltiseerimist ja hobuste vigursõitu. Veokelgu ees katsetati eesti raskeveo tõugu täkku Ettor ja eesti tõugu ruuna Rivaal. Hobupäev lõppes etendusega, kus tehti ajaloolist ristikäiku ja hobustega röövretke -kihutamist ....
Vaata pilte, täpsemat ülevaadet toimunust ja protokolli.


Noorhobuste jõudluskatsetel hinnati eesti tõugu, eesti raskeveo tõugu hobuseid ja ühte trakeeni tõugu noort mära.

Eesti hobuste konkurentsis tunnistati päeva parimaks Roomet Vahtrase kasvatatud eesti tõugu Vigri (i. Vihur 733 E),

Eesti raskeveo tõu parim noorhobune oli Aaviku Talu Halduse OÜ Vembu (i. Vezdehod 2182 ER).

Kaire Vaikma kasvatatud trakeeni mära Barcelona (i. 486 Reval) oli hea tüübi ja kehaehitusega ning sai kutse trakeenide lõppülevaatusele sügisel Heimtali Hobusekasvanduses.

Hobupäev jätkus voltiseerimise esitusega, kus kaasa tegi alles nelja aastaseks saanud Kenneth-Lasse Vahtras.

Vigursõidus oli konkureerimas võistlejat ja ennu Ts'ernjavski ning eesti raskeveo tõugu Ettor olid huvitaval vigursõidu ja maastikutakistustega rajal parimad, järgnes Jane Vahtras tori hobusega Kaari. Kuna tegu oli hasartse ja esmakordse alaga hobupäeval, siis õppida ja kogemusi said kõik osalejad.

Veokelgu ees katsetati eesti raskeveo tõugu täkku Ettor Aaviku talust ja eesti tõugu ruuna Rivaal, Hans-Heldur Rahuranna talust.

Hobupäev lõppes noorte enda lavastatud etendusega, kus tehti ajaloolist ristikäiku ja hobustega röövretke -kihutamist ja kui tegijad tänatud, läks päev õhtusse vast taastatud Kolgaküla Rahvamajas.

Täname tegijaid - Roomet Vahtrase Kolgaküla talli meeskond, Kaili ja Marek Allmägi talli ning Aaviku Talu hobusesõbrad.