Üle poolesaja hobusekasvataja osales  Eesti Hobusekasvatajate Seltsi üldkoosolekul, mis toimus 28.aprillil Ülenurmel. Hobusekasvatajaid tervitasid ETLL president, emeriitprofessor Olev Saveli, Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild ja EMÜ Vetrinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi loomageneetika ja tõuaretuse osakonna juhataja prof. Haldja Viinalass. EHSi tegevuse ülevaate esitas Astra Nilk ning aretustöö kokkuvõtte tegi Andres Kallaste.
Üle nelja aasta valitakse EHS juhatuse liikmeid. Araabia täisvereliste hobuste  kasvatajate haruseltsi esindaja juhatuses on Astra Nilk, eesti hobuse aretajaid esindavad Maila Kukk ja Pirjo Jakovski, tori hobuse kasvatajaid Imre Sams ja Andres Kallaste, eesti raskeveohobuse kasvatajate esindajad juhatuses on Enn Rand ja Ennu Tšernjavski ning trakeeni hobusekasvatajate huvide eest seisavad Peep Puna ja Jüri Patune.
EHS juhatus tänas täkkude kasvatajaid-jõudluskatsetel osalejaid, anti kätte  täkulitsentsid. Täname kõiki noorte täkkude aretajaid ja omanikke!

2017. aastal tähistab EHS 25 aastapäeva, kalenderplaan on tihe ning põnev iga tõu aretajale. Osalejad said nii eelneva aasta ülevaate kui kalenderplaani 2017 kätte vast ilmunud aastaraamatuga.
Seoses põllumeeste  EL ühise põllumajanduspoliitika alase aruteluga Jänedal ei olnud võimalik Maaeluministeeriumi esindajal osaleda hobusekasvatajate koosolekul, küll aga saab  Tori Hobusekasvanduse tuleviku teemaline kohtumine mais Tallinnas.

Eesti Põllumajandusmuuseumi näituseareeni kõrval esitati seekord eesti, tori ja eesti raskeveo hobuseid. Tori hobuste paarisrakendiga sõitis Jaan Polli, rakendis esinesid  musta värvusega tunnustatud  tori täkk Hoogne 13 839 T ja kõrb Analoog. Põllumajandusmuuseumi tallist toodi rahva ette tori hobuste tõuraamatu aretussuuna  mära Lumee 24 851 T, eesti raskeveohobune Vertu ja eesti hobune Vilma. Lumee ja Vilma on sündinud Tori Hobusekasvanduses.

Pildigalerii.