Eesti Ratsaspordi Liidu pidulikul galal kuulutati välja aasta 2015 parimad sportlased ja hobused.Õnnitleme EHS-i liikmeid ja tõuraamatut, kellele jagus tunnustust.Kestvusratsutamises osutus edukamaiks Ines Beilmann-Lehtonen, Rakendispordis tunnistati parimaid kahes kategoorias: hoburakendite klassis pälvis esikoha Urmas Saks ja ponirakendites kutsar Riina Rõa.
Aasta Hobuse tiitli 2015 pälvis araabia täisvereline ruun Nilsson ox.
Nilsson ox on sündinud ja kasvanud Eestis, aretaja Margit Rändur. 2009 sai Nilsson ox omanikuks Katrin Liiv ja 2013 aastast on omanikuks Egle Kalev.

 

Hobune treenib ja võistleb Tartu Ratsakooli all.
Aegade jooksul on ta valitud kolmel korral Araabia hobuste näitusel klassi võitjaks, olnud mitmeid kordi parim araabia hobune spordis, osalenud Horse Show showprogrammis 2012.aastal.
Näidanud stabiilsust kestvusratsutamise võistlusradadel oma karjääri algusest saadik. Nilsson on kuulunud kolmel järjestikusel aastal Põhja-ja Baltimaade Meistrivõistluste juunioride medalimeeskonda.
2015 a. tulemused FEI edetabelis ja Ratsanetis: paaride arvestuses FEI edetabelis 30. koht(1032 paari seas),hobuste arvestuses 42 koht (956 hobuse seas).

2015 aastal tegi Nilsson 7 tulemuslikku starti kestvusratsutamises, läbides 613 võistluskilomeetrit.


https://ratsanet.ee/horses/1571

 

tekst.Astra Nilk, fotol Nilssoniga rännakul (erakogu) ja noorhobusena näitusel Reiu Tallis (autor Katrin Liiv)