MTÜ Eesti Hobusekasvatajate Selts on eesti tõugu hobuste tõuraamatu pidaja, jõudluskontrolli ja säilitusprogrammi läbiviija. Eesti Hobusekasvatajate Seltsi eesti tõugu hobuste tõuraamat on asutatud aastal 1921. Eesti Hobusekasvatajate Seltsi kuulub eesti tõugu hobuse kasvatajate haruselts.

Eesti tõugu hobuse kasvatajate haruselts korraldab ja koordineerib tõuraamatu pidamist, jõudluskontrolli, tõu propageerimist ja kõiki eesti hobusega seotud tegevusi.
 

30.01.2015.a. tegi Veterinaar- ja Toiduamet  otsuse, millega anti tegevusluba MTÜ-le Eesti Tõugu Hobuse Kasvatajate ja Aretajate Selts tegutsemiseks järgmistel
tegevusaladel: eesti tõugu hobuste tõuraamatu pidamine 2015-2020 a; eesti tõugu hobuste jõudluskontrolli läbiviimine 2015-2020 a. ja  eesti tõugu hobuste, kui ohustatud tõu, säilitamine 2015-2020 a.

Kuni 20.oktoobrini tegi hobuste andmete haldamise üleandmist VTA. Edaspidi on selline võimalus aretusühingutel.

Kui Te soovite ETHKAS tõuraamatust oma eesti tõugu hobust tuua EHS-i tõuraamatusse.
tuleb täita allolev avaldus ning saata Eesti Hobusekasvatajate Seltsi.
 
EESTI TÕUGU HOBUSE ANDMETE HALDAMISE ÜLEANDMINE EHS-i tõuraamatusse.

Taotluse võib esitada elektrooniliselt aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või saata posti teel.

Eesti Hobusekasvatajate Selts teeb kandeid nende hobuste osas, kelle omanik on registreeritud Eesti Hobusekasvatajate Seltsi tõuraamatus hobuse omanikuna.
 

Küsimuste korral aitavad:

EHS tõuraamatupidaja Ange Etti tel. 51 10859

EHS aretustöö juhataja Andres Kallaste te. 51 10857

Küsi infot Eesti Hobusekasvatajate Seltsist,
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., tel. 44 66995