10.oktoobril selgusid Heimtali Hobusekasvanduses toimunud trakeeni tõugu hobuste jõudluskatsetel parimad noored trakeeni hobused. 2013.aasta sünnist oli  hindamiskomisjoni ees  6 täkku ja samapalju märasid. Arvukamalt järglasi oli hindamisel  täkust Aristokraat , kokku  6,  ja  täkust Preston  3 ning Peroni  järglaseid osales 2. Hindamiskomisjoni töös osales Ramune Jasiene Leedust.
Tema arvates paistsid täkud silma vabahüpetel, kuuest täkust neli said väga hea hinnangu. Aristokraadi järglase  Peltsebuli  (ema Pallada ei Palladium)  hüpet hinnati  nii võimsuse kui stiili arvestuses 9 punktiga. Parim trakeeni tõugu noor täkk selgus  täku Preston kahe järglase konkurentsis. PARIM NOOR TRAKEENI TÄKK 2015 on Heimtali Hobusekasvanduse Patriarh (pildil).

Patriarhi ema on Paprika  (ei Prohvet), kellel sellgi aastal on täkkvarss Prestonist.  Üldpildis olid noored täkud veel arenemisjärgus ja kindlasti on huvitav  neid võrrelda järgmisel aastal.

PARIM NOOR TRAKEENI MÄRA 2015 on Toscana (pildil), aretaja ja omanik Mirje Särev.  Aristokraadi järglane Toscana võlus nii oma eksterjööri kui interjööriga, lisaks  suurepärased esitused vabahüpetel .  Tõu noorhobuste paremikku kuulub samuti Ingrit Kleini  aretatud Wilhelmina, kes on täku Peron  järglane.
Ühtlaselt kõrge  hinnangu saanud tunnustest  on siiski kõrgeimalt hinnatud hüppeomadusi. Heimtali Hobusekasvanduse noortest märadest on aga  võimalik teha valikut eelkõige sporti, liikumine ja
hüpe oli hobustel  päris hea.


Parima noorhobuse esitusega paistis silma Mati Särev ning head hobuse näituseks ettevalmistust  tunnustas Eesti Hobusekasvatajate Selts  auhinnaga.

Wilhelmina      Fotod: K.Sepp

PROTOKOLL